Ervaar de wijk

Gent is een stad die leeft en beweegt. Ook De Nieuwe Dokken en omgeving staan niet stil. Veel projecten staan op de planning en zullen de stad in een bruisender jasje steken. Wonen,werken en vertoeven in Gent wordt zo steeds aantrekkelijker. En daar kan je dankzij Bijoux ook van meegenieten.

Ik heb een vraagIk heb een vraag

Van oude naar nieuwe dokken

Stad Gent zet in op een ambitieus meerjarenplan om nieuw leven in dit stadsdeel te blazen. De nieuwe steigers en de woonboten namen de plekken van de vrachtschepen over, de kaaimuren zijn gerenoveerd en rond het gigantisch wateroppervlak komt een recreatieve route van vijf kilometer.

De buurt, op wandelafstand van Gent-Dampoort en heel wat bushaltes, is sowieso ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De infrastructuur van De Nieuwe Dokken zal fietsers en voetgangers centraal stellen, waardoor een groot deel van de site autovrij is. Via de Bataviabrug is zoals eerder vermeld al een goede verbinding met de Gentse binnenstad, binnenkort komt daar nog een tweede brug bij.

Glasfabriek

Glasfabriek is een nieuwe eventlocatie in Gent, gelegen aan de vernieuwde dokken, en heeft zijn naam te danken aan de daar voorheen gelegen glasfabrikant Haerens. Lucky Lemon heeft er momenteel een gezellige zomerbar. Denk maar aan: concerten, apéro, foodtrucks en petanque alsook aan sport, branding activations en corporate events.

glasfabriek.beglasfabriek.be

Stadswijk Afrikalaan

Stad Gent heeft wilde toekomstplannen voor de buurt van de Afrikalaan. Er komt een nieuwe stadswijk waarin er ruimte is voor bedrijven, winkels en horeca, maar ook voor zo’n 670 extra woningen! De bestaande parken langs het water breiden ze verder uit en een nieuwe fiets- en wandelbrug over de Afrikalaan zal het Kapitein Zeppospark met het Scandinaviëpark verbinden.

De Vlaamse overheid heeft de spaarpot van onze stad goed aangedikt. Ze kregen maar liefst 144.000 euro voor de uitvoering van twee interessante studies. Eén studie onderzoekt de opwaardering van de omgeving van de Scandinaviëblokken aan de Afrikalaan. Een andere studie onderzoekt de rol van het stadspatrimonium als plek voor alle Gentenaars. Zo zullen de resultaten het startschot geven van een nieuwe revival van de omgeving.

“Een stad is nooit af en voortdurend in beweging. Dankzij deze stadsvernieuwingssubsidies kunnen we onze stad blijven vernieuwen en herdenken.” Mathias De Clercq , burgemeester Gent
De Nieuwe Dokken Pergola Noordveld CAAAP Van Roey Schipperskaai Development Onix architecten Teras Groen Appartementen Penthouse Architectuur Moestuin Edible Garden Bijoux MAAT ontwerpers Skyline Gent

De jaren zullen tonen hoe de buurt rondom Bijoux alsmaar zal verfraaien, wat ook de waarde van je appartement ten goede zal komen. Interesse in Bijoux? Maak dan gerust een afspraak met onze sales adviseur.

Ik wens een afspraakIk wens een afspraak