Bijoux, een architecturale parel

In het boetiekgebouw Bijoux is het prettig wonen aan het water met zicht op het groen en de historische binnenstad. Het is als een klein palazzo, met een witte sokkel, een lijf van zachtgroene gevelstenen en een expliciete kroonlijst.

ik heb een vraagik heb een vraag
“We haalden inspiratie uit historische referenties, zoals de Villini in Rome, de palazzi in Brno en Milaan en de eerste experimenten voor hoogbouw in Chicago.” - Frédéric Rasier

De Gentse architect Frédéric Rasier timmert in alle bescheidenheid aan een architectuur met een eigen beeldtaal. Hij zoekt steeds naar dat wat fundamenteel is om het op de voorgrond te brengen. Voor Rasier staat duurzaam bouwen niet alleen synoniem voor energiezuinigheid. Maar ook voor publieke ruimtes waar voet- en fietspaden niet worden verdrongen, waar natuur en mens in elkaar opgaan en waar welbehagen geen hol begrip is.

Het ontwerp van Bijoux vertrekt vanuit een bewuste keuze voor eenvoud in volume. De omliggende openbare ruimte is heel sterk aanwezig waardoor het gebouw een zekere rust dient uit te stralen. De toevoeging van gedurfde materiaalkeuzes en de fijnzinnige detaillering zorgt ervoor dat het geheel allesbehalve doorsnee overkomt.

De aluminium ribben boven de ramen op het gelijkvloers zorgen voor de accentuering van de plint. De boogvorm markeert de toegang tot de ondergrondse fietsenstallingen en zorgen de balken van de overdekte terrassen voor een gevarieerd gevelzicht van op de kade.

Als kroon op het werk beschikt Bijoux over een impressionante lobby. De hele inrichting is bekleed met hoogwaardig terazzo van Calacatta en geeft jou en je gasten meteen een gevoel van grandeur. Het is een van de oudste marmersoorten die je ook terugvindt in de Kathedraal van Milaan en de Duomo van Firenze. Het is alvast feestelijk binnenkomen in deze dubbelhoge lobby die uitnodigt tot het gebruik van de trap.

Caaap Bijoux Lobby Final

Lijkt een lekker comfortabel leven in Bijoux iets voor jou? Maak dan gerust een afspraak met onze sales adviseur.

Ik wens een afspraakIk wens een afspraak